Na vsebino

2B z nominacijo za skladbo leta

Foto: 2B
Foto: 2B

V društvu Zlata piščal bodo letos ponovno podelili edine slovenske glasbene nagrade, ki so svojstvena refleksija domače glasbene ustvarjalnosti v preteklem letu. Znani so tudi že nominiranci za glasbene nagrade Zlata piščal 2021. Strokovna akademija, sestavljena iz različnih strokovnjakov, povezanih z glasbenim ustvarjanjem in kreativno industrijo, jih je izbrala v petih kategorijah.

V kategoriji skladba leta 2020 je s pesmijo Kje so rože nominiran tudi belokranjski dvojec 2B, ki ga sestavljata Gašper in Primož Mihelič. V isti kategoriji so nominirane še: Prismojeni? (Prismojeni profesorji bluesa), Čudeži (Žan Serčič), Ne naredi mi tega (Dan D), A vidš, kar vidm (Ekvorna).

2B sta bila v tej kategoriji nominirana že lani, takrat s skladbo Najini koraki.

Kandidate za nominirance so letos zbrali z javnim pozivom ustvarjalcem in založbam, ki so prijavili skoraj 2000 glasbenih del, ustvarjenih v preteklem letu. Izbor v petih kategorijah, skladba leta, izvajalec leta, album leta, novinec leta in življenjsko delo, je nato pregledala in s točkami ocenila Akademija, ki je sestavljena iz strokovnjakov, ki prihajajo iz različnih strok, povezanih z glasbo.

Glasovanje, kot vedno, poteka v dveh krogih. V prvem člani Akademije s točkovanjem oblikujejo nabor nominirancev v posamezni kategoriji, ki jih je pet, v primeru istega števila točk pa ponekod tudi več. Prav v teh dneh poteka drugi krog glasovanja, ki bo določil zmagovalce v posameznih kategorijah.

Nagrajence bodo tudi letos razglasili na spletni podelitvi nagrad, ki bo v maju.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj