Na vsebino

30 let PGD Gradnik

Minulo soboto so prostovoljni gasilci z Gradnika praznovali okroglo obletnico društva. Na svečanosti ob 30. obletnici delovanja PGD so v dar prejeli defibrilator in na pročelju gasilskega doma odkrili sliko Sv. Florjana.
Povabilu na praznovanje se je odzvalo vseh 8 društev iz GZ Semič, pobrateno društvo PGD Dol pri Ljubljani, PGD Jugorje (GZ Metlika), PGD Lokvica (GZ Metlika) in PGD Petrova vas (GZ Črnomelj). Na svečanosti je bilo prisotnih 12 društvenih praporov in 87 uniformiranih gasilcev.
Na praznovanju so v častni tribuni gostili:
Tov. Jožeta Malnariča, člana Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije,
Tov. Rudija Kofalta, poveljnika Gasilske zveze Semič,
Županjo občine Semič Polono Kambič,
Župnika Jožeta Pavlakoviča,
g. Janka Bukovca in
g. Marjana Kondo.

PGD Gradnik je najmlajše društvo v GZ Semič. S ponosom povejo, da so bila ta leta zelo ustvarjalna, delovna in uspešna. Zgradili so si sodoben gasilski dom, vadbeni poligon, nabavili sodobno orodno vozilo in opremo za gašenje, izšolali gasilski kader in osvojili veliko vrhunski rezultatov na tekmovanjih. Z veseljem povejo tudi to, da je prireditev Jožefovo postala polnoletna. Zastavljene cilje vestno izpeljujejo, drzne ideje negujejo, izzivov se ne ustrašijo, zgodbo o uspehu pa nadaljujejo.

Podelili so tudi priznanja GZ Semič in zahvale vsem donatorjem, ki so na kakršen koli način pripomogli k našem uspehu društva.

Program je s pesmijo popestrila članica društva Tjaša Plut, Luka Kambič pa je ob koncu slavja zaigral na harmoniko.

Po prireditvi se je nadaljevala gasilska veselica z ansamblom Narcis.

Gasilke in gasilci PGD Gradnik se še enkrat zahvaljujejo vsem, ki so se udeležili svečane prireditve in veselice, ter tako izkazali zadovoljstvo z delom PGD Gradnik.

Vir: PGD Gradnik

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj