Na vsebino

32. nacionalni otroški parlament

V ponedeljek, 11. 4. 2022 je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 32. nacionalnega otroškega parlamenta. Skupaj z preostalimi predstavniki Dolenjske smo se zgodaj zjutraj odpravili v Ljubljano. Že na poti smo si izmenjali svoja mnenja o letošnji temi – moja poklicna prihodnost. Zajemala je 5 podtem: »Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica; Poklici sedanjosti in prihodnosti; Slovenija, Evropa, Svet – pozitivno, negativno, zanimivo; Vpliv covid-19 na izbiro poklica.« Ob prihodu pred Državni zbor smo najprej vsi prejeli priponke z imeni in regijo, ki jo zastopamo, saj se nas je udeležilo kar 111 mladih parlamentarcev. V uvodu sta nam spodbudne besede namenila predsednik Državnega zbora RS g. Igor Zorčič in predsednica ZPMS ga. Darja Groznik, kasneje pa nas je pozdravil tudi predsednik RS g. Borut Pahor. V začetku dela smo se razdelili v skupine, kjer je vsaka v svoji sejni sobi obravnavala eno temo. V skupinah smo določili tudi poročevalca, ki je po končanem debatiranju predstavil naša razmišljanja in mnenja še ostalim parlamentarcem. Po končanih predstavitvah se je nadaljevalo plenarno zasedanje v katerega smo bili vključeni vsi parlamentarci. Vodili smo dolg, premišljen pogovor. Ko se je čas za diskutiranje iztekel, so razglasili še temo za 33. nacionalni Otroški parlament z naslovom »Duševno zdravje otrok in mladih«. V parlamentu so nas pogostili tudi s kosilom.

Bila je dobra izkušnja, saj sem imela hkrati možnost slišati in razmisliti o drugih pogledih na svet ter vzpostaviti nova prijateljstva.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj