Na vsebino

36. državno tekmovanje DMG

Minulo soboto je na OŠ Kidričevo potekalo 36. državno tekmovanje Društev mladi gasilec slovenskih osnovnih šol. Iz Bele krajine se je tekmovanja udeležilo 5 ekip, od tega iz OŠ Semič kar 4. Ekipa starejših (Manca Bremec, Ana Sever in Vesna Malnarič) je osvojila 4., druga ekipa starejših (Anja Papič Jakša, Ema Nemanič in Tjaša Plut) pa 5. mesto. V kategoriji mlajših so Jan Ogulin, Graciela Žugelj in Nina Novak osvojili 12. mesto. Z nami so bile še Nuša Stariha, Lina Konda in Simona Kastelec, ki so tekmovale v kategoriji mlajših izven konkurence in kljub temu zelo dobro pokazale svoje spretnosti in znanje (dosegle bi namreč 5. mesto). Kljub vsemu nismo odšli domov praznih rok, saj smo dobili nagrado za najboljše izdelano maketo gasilskega doma. Maketo so izdelali učenci na gasilskem taboru, ki je potekal meseca avgusta v Črmošnjicah.

Mentorici Sonja Malnarič in Brigita Černe se iskreno zahvaljujeva vsem, ki so kakorkoli pomagali pri pripravah na tekmovanje. Zahvaljujeva se učiteljici Simoni Ritonja iz podružnične šole Štrekljevec, ki je skupaj z učenci, ki obiskujejo krožek DMG, izdelala maketi gasilskega doma. Zahvaljujeva se učiteljici Darji Bremec za vso strokovno pomoč iz področja prve pomoči. Pomoč pri praktičnih vajah nam je tudi letos nudil Peter Stariha, za kar se mu iskreno zahvaljujeva. Zahvala gre tudi Gasilski zvezi Semič, ki nam je omogočila boljše priprave na tekmovanje z nabavo preprog za vaje. Predsednik Gasilske zveze Semič Janez Malnarič nas je spremljal tudi na tekmovanju in v zahvalnem nagovoru tekmovalcem, za njihov vložen trud, obljubil karte za kopanje.

Zelo sva ponosni na naše tekmovalke in tekmovalca, saj veva, da so bili vsi zelo dobro pripravljeni in z malo športne sreče (ki je tokrat nismo imeli) bi posegli po samem vrhu.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj