Na vsebino

5. Izletniška kolonija Gradež 2019, OŠ Semič

V četrtek se je v mestu Gradež odvijala 5. izletniška kolonija, na kateri je ustvarjalo 120 likovno nadarjenih učencev iz belokranjskih in dolenjskih šol. Iz naše šole so se slikarske kolonije udeležile Julija Laura Rus, Anja Konda, Tjaša Ivanetič, Mimi Hidanovič Stariha, Naja Štukelj, Viktorija Malnarič in Nuša Štukelj.

Zgodovino mesta Gradež so nam že na avtobusu predstavile učenke OŠ Loka. Po prihodu v mesto je sledil sprehod skozi mesto. Učenci so si med ogledom že izbirali primerne lokacije za slikanje. Mesto z zanimivo in pestro zgodovino je pritegnilo nadobudne likovnike z zanimivo arhitekturo, ozkimi tlakovanimi ulicami, bogatim okrasjem in reliefi, ki so jih upodobili na svojih slikah. Ustvarjale so zavzeto in vztrajno. Ustvarjanje na prostem je svojevrstna izkušnja, ki se ne more primerjati z delom v razredu. Nastala so čudovita in raznolika dela, ki si jih bomo lahko ogledali v šoli in na spletni strani izletniške kolonije.

Vir: OŠ Belokranjskega odreda Semič

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj