Na vsebino

50 let društva Sožitje Bela krajina

Društvo Sožitje Bela krajina deluje na območju vseh treh belokranjskih občin in je eno izmed 52-ih društev, ki so povezana v Zvezo društev Sožitje Republike Slovenije.

Prisotne je najprej pozdravila predsednica društva Helena Domitrovič. Spregovorili sta tudi predsednica Zveze Sožitje Slovenije Katja Vadnal in županja Občine Črnomelj Mojca Čemas Stjepanovič, ki je društvu čestitala v imenu sveh treh belokranjskih občin.

Današnjemu jubileju ob 50-letnici društva, ki je potekalo v Kulturnem domu Črnomelj, je s svojo prisotnostjo in častnim pokroviteljstvom svoje priznanje za dobro delo dodal tudi predsednik Borut Pahor, ki je v svojem govoru poudaril pomembnost društva in prostovoljcev, ki skrbijo za enakost med drugačnimi. Med drugim je povedal tudi tole: "Živimo v bogati družbi, kjer je dovolj prostora za vse. V družbi, v kateri lahko tudi osebe s posebnimi potrebami razvijajo svoje talente. A lahko smo še bolj bogata družba z ambicijo, da imamo, ne glede na drugačnost, vsi ljudje pravico do dostojanstva in enakih možnosti. Naša odgovornost pa je, da tisti, ki težav nimamo, pomagamo tistim, ki jih imajo, da skupaj ustvarjamo boljšo družbo."

Po uradnem delu se je predsednik zadržal s člani društva in skoraj z vsakim od njih naredil tudi fotografijo.

Nastope si lahko ogledate tudi v video posnetkih spodaj ...

Folklorna skupina VDC Črnomelj: TUKAJ

Ema Brodarič: TUKAJ

Skupina Vodomec: TUKAJ

Vokalna skupina Lan: TUKAJ

The Plut Family: TUKAJ

Ansambel Mladi Belokranjci: TUKAJ

V Uradu predsednika republike Boruta Pahorja pa so o današnjem dogodku zapisali slednje: TUKAJ.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj