Na vsebino

9. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

Občinski svet Občine Črnomelj se je včeraj sestal na 9. redni seji v sejni sobi Občine Črnomelj. Svet je obravnaval 16 točk dnevnega reda.

Člani sveta so na 9. redni seji podali soglasje k imenovanju direktorice RIC Bela krajina, kar je postala Barbara Papež Lavrič, potrdili sklep o sprejemu elaborata o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin v občini Črnomelj, se seznanili s poročilom župana o izvrševanju proračuna za prvo polletje, sprejeli odlok o rebalansu in se strinjali s spremembami in dopolnitvami poslovnika občinskega sveta, s katerimi bo svetnikom omogočena uporaba tabličnih računalnikov za potrebe seje.

Člani sveta so v sklopu kadrovskih zadev podali soglasje k imenovanju direktorice RIC Bela krajina, kar je postala Barbara Papež Lavrič, magistrica poslovnih ved ter imenovali direktorico Belokranjskega muzeja Metlika Andrejo Brancelj Bednaršek. Svetniki so sprejeli tudi Spremembe in dopolnitve Poslovnika Občinskega sveta občine Črnomelj, v katerem je novost uporaba tabličnih računalnikov za seje Občinskega sveta. Slednje so svetniki na seji že uporabljali.

Nov elaborat o oblikovanju cen izvajanja storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja in cen omrežnin v občinah Črnomelj in Semič je že obravnaval skupni usklajevalni organ ter nadzorni svet JP Komunala Črnomelj. Oba organa sta na elaborat podala pozitivno mnenje. V skoraj štirih letih od zadnjega elaborata so se nekatere razmere, ki vplivajo na izračune spremenile. Nove cene so razvidne v gradivu dostopnem na spletni strani Občine Črnomelj.

Gradivo 9. redne seje Občinskega sveta Občine Črnomelj najdete na spletni strani Občine Črnomelj pod zavihkom Občinski svet – Gradivo. V dokumentu si lahko preberete natančne obrazložitve posameznih točk.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj