Na vsebino

Okroglih 90 Ivana Rozmana iz Metlike

Desetega maja je častitljivih 90 let dopolnil Ivan Rozman iz Metlike. Gospod Ivan se je rodil na Vinomerju, kjer je družina s sedmimi otroki tudi živela. Sam si je kasneje dom in družino ustvaril v Metliki.

V aktivni delovni dobi je opravljal različna dela, med drugim je obdeloval vinograd na Vinomerju. To so bili tudi časi prvih kombajnov za žetev pšenice, ki so se mu še posebno vtisnili v spomin, saj so v tistem času za potrebe pekarn dnevno natovorili po en vagon oziroma tono žita.

Prijatelji iz metliškega Novoteksa, kjer je bil zaposlen do upokojitve, se ga spominjajo kot zelo dobrega predilnega mehanika; v okolici pa je poznan kot zelo deloven in prijazen gospod, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč. Pri svojih letih gospod Ivan še vedno sam poskrbi za vsa opravila na vrtu ob hiši in doda, da je vsako delo, tako v službi, kot doma, začinil z veliko veselja ter dobre volje.

Družini, sorodnikom, sosedom in prijateljem so se s čestitkami in najboljšimi željami ob visokem jubileju, pridružili tudi predstavniki krajevne in občinske organizacije Rdečega križa Metlika, Občine Metlika ter tamkajšnjega društva upokojencev.

Vir: OZRK Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj