Na vsebino

90 let Marije Kralj

Enajstega marca je okroglih 90 let dopolnila Marija Kralj iz Boršta pri Metliki. Gospa Marija je pri svojih letih še vedno zelo aktivna, tako pri gospodinjskih opravilih, kot pri delu na vrtu. Rada ima tudi sprehode, še posebej pa jo zanima šport. Kot dobra šivilja je imela vedno polne roke dela, tako pri nastajanju novih izdelkov kot pri popravilu in krpanju oblek, bodisi sosedom ali sorodnikom. Kljub trdemu delu ji ni zmanjkalo volje do učenja igranja na harmoniko, kar so se prepričali tudi ob rojstnodnevnem praznovanju.

»V mojih letih odraščanja so si ljudje bolj pomagali med seboj, se več družili in bili bolj složni. Danes tega ni čutiti,« pove slavljenka. Poleg njenih treh otrok, devetih vnukov, dvanajstih pravnukov, sosedov in prijateljev, so ji vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Podzemelj, občinske organizacije Rdečega križa Metlika ter društva upokojencev Gradac.

Vir: OZRK Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj