Na vsebino

90 let PGD Radovica

V soboto je 90 let delovanja obeležilo Prostovoljno gasilsko društvo Radovica. Pomemben zgodovinski mejnik, ki zaokrožuje obdobje in delo več generacij radovskih gasilk in gasilcev so obeležili s svečano sejo in gasilsko parado. V slovesnem mimohodu gasilcev je sodelovalo 150 uniformiranih članov in članic ter 20 praporjev.

Na slovesnosti so zbrane so nagovorili predsednik PGD Radovica Zdravko Vovk, predsednik Gasilske zveze Metlika Martin Štubljar in slavnostni govornik, župan Občine Metlika Darko Zevnik. Priznanja in odlikovanja GZS je podelil predstavnik GZS Rudi Kofalt, ki zastopa Belokranjsko regijo v UO Gasilske zveze Slovenije.

V okviru svečane seje so predstavniki PGD Radovica, GZ Metlika, Občine Metlika in podjetja Rosenbauer po dolgih letih usklajevanj in dela podpisali pogodbo oz. dogovor o nakupu gasilskega vozila GVC-1 za potrebe PGD Radovica. Novo sodobno opremljeno vozila GVC -1 bo v prostore PGD Radovica zapeljalo predvidoma v letu 2024.

Vsem članicam in članom PGD Radovica se zahvaljujemo za trud, predanost, znanje in čas, ki jih namenjajo gasilstvu ter da v tem plemenitem poslanstvu vztrajajo in ga uspešno prenašajo iz roda v rod. Iskrene čestitke ob visokem jubileju!

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj