Na vsebino

90 let Terezije Zajc

Terezija Zajc - Zina, rojena Bahor, se je rodila 28. septembra 1933, v številni kmečki družini v Loki »na Kozjem placu«. Po osnovni šoli, ki jo je obiskovala med drugo svetovno vojno, se je vpisala na trgovsko šolo v Novo mesto, ki jo je uspešno zaključila. Po končanem šolanju se je zaposlila v Kmetijski zadrugi Črnomelj, nato je bila do upokojitve zaposlena v »Veletekstilu«.

Kot mlado dekle je spoznala čednega mladeniča Toneta, s katerim sta se leta 1954 tudi poročila. Rodila sta se jima sin Dušan in hčerka Andreja. Vedno si je želela svoj dom in tako sta z možem začela graditi hišo, v katero sta se z družino vselila leta 1969. Žal pa je srečno družinsko življenje kmalu prekinila kruta usoda. Najprej je izgubila sina, nato pa še moža. Kot prava Belokranjka je imela vrt, kasneje tudi vinograd, ki ju je z veseljem obdelovala. Kot srečna babica, se je razveselila rojstva vnuka in vnukinje.

Ob praznovanju 90. rojstnega dne smo jo obiskale prostovoljke Rdečega križa Griček in članice Društva upokojencev Črnomelj, ki smo ji zaželele še veliko zdravja in zadovoljstva v krogu domačih.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj