Na vsebino

90 let Veronike Pezdirc

Sedmega januarja je v krogu svoje družine 90. rojstni dan praznovala Veronika Pezdirc iz Črnomlja. Rojena je bila v Mrzljakih na Hrvaškem v številni kmečki družini, kjer je bilo šest otrok. Po končanem šolanju se je zaposlila v Karlovcu, vendar jo je ljubezen pripeljala v Črnomelj, kjer sta si z možem Marjanom ustvarila dom in družino. Najprej je bila zaposlena v Kmetijski zadrugi, nato pa na Davčni upravi Črnomelj. V mladosti je rada potovala. Večkrat je obiskala tudi bratovo družino v Kanadi. V prostem času je veliko brala in se ukvarjala z ročnimi deli.

Po moževi smrti je živela sama v stanovanju na Kajuhovi ulici. Ko je zbolela, se je preselila k hčerini družini, kjer živi še danes. Dneve si krajša z branjem časopisov, reševanjem križank in gledanjem televizije.

Za rojstni dan so ji vse dobro zaželeli predstavniki Rdečega križa, Društva upokojencev in Zveze borcev za vrednote NOB Črnomelj. Obiska je bila zelo vesela.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj