Na vsebino

Adria Dom: trge razvijajo strateško

Mednarodna trgovina je najpomembnejše gibalo gospodarske rasti in razvoja slovenske družbe. Enako kot na ravni gospodarstva pa velja na mikro ravni, tako kot za velika tudi za mala in srednja podjetja. Praktično vsa, ki so uspešna, so izrazito vpeta v zunanjo trgovino.

To se vedno znova potrdi tudi, ko v kategoriji malih in srednjih podjetij s pomočjo strogih kriterijev izbirajo kandidate za akcijo Delove podjetniške zvezde. Po izboru bralcev je Delova podjetniška zvezda v letu 2021 postalo podjetje Adria Dom iz Kanižarice, ki je prav tako izvozno naravnano. Adria Dom, ki izdeluje mobilne in modularne hiše, glamping šotore višjega cenovnega razreda ter plavajoče hiše, izvozi kar 99 odstotkov svoje proizvodnje. Njegovi ključni trgi so države Beneluksa, Nemčija, Italija, Hrvaška in Avstrija.

»Vstop na nove trge razvijamo strateško, pri čemer je poleg inovativnega in kakovostnega produkta enako pomembno odlično sodelovanje in partnerstvo z distributerji oziroma agenti. Na začetku sta to predstavljali Hrvaška in Italija, zdaj pa predvsem zahtevni severni trgi. Zanesljiv partner pozna trg in razmere, kar je poleg razvitega prodajnega in poprodajnega procesa ključno,« je izvozno strategijo podjetja za Delo razložila njegova direktorica Marta Kelvišar.

Ker deluje v zelo specifičnem poslovnem okolju, je njegov vstop na tuje trge predvsem plod lastnega znanja in pravih ljudi na pravem mestu. Nekaj poslovnih povezav in možnosti za predstavitve pa so pridobili s pomočjo izvozne infrastrukture, še pišejo v Delu.

Vir: Delo

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj