Na vsebino

Srebrno priznanje za inovacije v Kanižarico

Včeraj je na Otočcu potekal dogodek Dan inovativnosti in podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) za leto 2017. Na letošnji razpis za najboljše inovacije GZDBK je prispelo 23 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 13 podjetij in 2 visokošolskih zavodov.

Prispele predloge je ocenila 7-članska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za kakovost in inovativnost in jo sestavljajo: dr. Mojca Fir (predsednica komisije), Bernarda Bevc Bukovec, mag. Andrej Dobrovoljc, mag. Andrej Beličič, Mitja Pelko, dr. Viktor Zaletelj in mag. Krunoslav Šimrak.

Prispele inovacije so kakovostne in mnoge med njimi, predvsem tiste, ki predstavljajo nove proizvode, so dokazale, da se je njihova ideja uspešno uresničila in da že prinašajo zavidljive finančne koristi za podjetja. Letošnji predlogi inovacij so z različnih tehnoloških področij (npr. avtomobilizem, gradbeništvo, elektronika, farmacija, kemija, strojništvo, arhitektura), ki predstavljajo zanimive, drugačne rešitve, nekatere med njimi so celo že prepoznane v globalnem svetu in imajo večmilijonski gospodarski potencial, kar je za nadaljnji razvoj naše regije zelo pomembno.

Komisija je predloge ocenjevala glede na inventivno raven, gospodarske rezultate in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik in na podlagi zapisanega v prijavah ocenila, da si 5 inovacij zasluži zlato priznanje, 15 srebrno priznanje, 2 bronasto priznanje in 1 priznanje. Priznanja in diplome je nagrajencem predal predsednik zbornice Jože Colarič. Pet najbolje uvrščenih inovacij bo GZDBK posredovala na izbor Gospodarske zbornice Slovenije, v okviru katerega se bodo inovatorji potegovali za najvišja priznanja v državi.

Tokratni dan inovativnosti je GZDBK obogatila tudi z dopoldansko predstavitvijo vseh inovacij in predavanjem dr. Blaža Zupana, Inoviranje - stil življenja.

Srebrno priznanje je prejela MLine mobilna hiša, ki jo izdeluje podjetje Adria Mobil v Kanižarici. Čestitke!

Vir: GZDBK/Adria Home

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj