Na vsebino

Akrapovič praznoval s partnerji in novinarji

Pri podjetju Akrapovič so v sklopu praznovanja 25. obletnice v Sloveniji organizirali dva posebna seminarja, na katera so povabili partnerje in novinarje s področja motociklizma in avtomobilizma z vsega sveta.

Dvodnevna seminarja sta potekala v Ljubljani, vanju pa je bil vključen tudi obisk Akrapovičevih prostorov v Ivančni Gorici in Črnomlju. Prvi dan seminarja so vse goste pozdravili ustanovitelj in lastnik podjetja Igor Akrapovič, izvršni direktor Uroš Rosa in vodje Akrapovičevih oddelkov (oddelka za raziskave in razvoj, tekmovalne podpore, laboratorija, livarne in kompozitov), ki so z navdušenjem predstavili zgodbo o Akrapovičevih izpušnih sistemih. V teh pogovorih so obdelali vse vidike, od koncepta in razvoja do končnega izdelka, poleg tega pa so predstavili tudi izpušne sisteme, ki se uporabljajo na avtomobilskih in motociklističnih dirkah različnih svetovnih prvenstev v cestnem in »off-road« segmentu. Na obeh seminarjih so si lahko prisotni iz prve roke ogledali najnovejše Akrapovičeve izdelke in izvedeli, zakaj te izpušne sisteme odlikujejo dovršen dizajn, edinstven zvok, visokokakovostni materiali in vrhunska zmogljivost.

Drugi dan je bil za partnerje organiziran voden ogled sedeža podjetja v Ivančni Gorici, kjer so si lahko od blizu pogledali vse, o čemer so se pogovarjali prejšnji dan, ter se tako v živo seznanili z delovanjem vseh oddelkov. Med drugim so si ogledali tudi dinamometre oddelka za razvoj, napredna laboratorija, livarno in prototipna oddelka. Popoldne so zaokrožili z obiskom enote v Črnomlju, kjer so si ogledali novo sodobno opremljeno tovarno, v kateri najštevilčnejša Akrapovičeva ekipa proizvaja izpušne sisteme pod eno streho.

Obeh seminarjev se je udeležilo približno 60 gostov. Partnerski seminar je bil organiziran že drugič po vrsti (po uspešno izvedenem dogodku lansko leto), seminar za medije pa je podjetje organiziralo prvič. Med obiskovalci so bili predstavniki avtomobilskih in motociklističnih proizvajalcev, s katerimi podjetje Akrapovič poslovno sodeluje, ter ekip, ki tekmujejo in zmagujejo v različnih dirkaških kategorijah po vsem svetu, kot so MotoGP™, WorldSBK, MXGP, FIA WEC in DTM. Med predstavniki medijev je bilo mnogo vplivnih posameznikov s področja tiskanih, televizijskih in virtualnih medijev z vsega sveta.

Pri Akrapoviču bodo nadaljevali z aktivnostmi v sklopu praznovanja 25. obletnice, med katerimi je bila tudi predstavitev posebnega prazničnega logotipa s številko 25 v obliki dirkalne steze, ki poudarja eno najpomembnejših področij, s katerimi se podjetje ukvarja, in predstavitev posebne izdaje 25 izpušnih sistemov, ki jih bo podjetje podarilo dobrodelnim organizacijam, da bi zbrale potrebna sredstva za različne dobre namene.

Naj še dodamo, da je podjetje v prvem polletju prodalo za 53,6 milijona evrov izdelkov in s tem primerljivi lanski izid preseglo za 21 odstotkov. Hkrati je ustvarilo 10,5 milijona evrov čistega dobička, kar je 70 odstotkov več kot v enakem obdobju lani in 30 odstotkov več od načrtov.

Vir: Akrapovič d.d.
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj