Na vsebino

Aktivacija Štaba Civilne zaščite Občine Metlika

V Sloveniji je s ponedeljkom, 19. oktobra 2020, ponovno razglašena epidemija. S polnočjo velja poleg že veljavnih ukrepov tudi prepoved zbiranja več kot 6 oseb in omejitev gibanja med 21. in 6. uro. Aktualne informacije lahko spremljate tukaj.

Z razglasitvijo epidemije se je ponovno uradno formiral tudi Štab Civilne zaščite v naši občini, ki ga vodi poveljnik Peter Šneljer. Pripravljeni so različni scenariji pomoči oziroma aktivacije prostovoljcev, v kolikor se situacija poslabša. Ekipa Rdečega križa Metlika poziva vse občanke in občane, ki so v samoizolaciji ali karanteni in potrebujejo prehranske pakete naj svojo potrebo sporočijo na št: 07/ 30 60 481 ali 031 689 941 in na naslov: [email protected].

Ponovno je na voljo tudi vladni klicni center z informacijami o novem koronavirusu. Svetovalci v centru so dosegljivi na brezplačni telefonski številki 080 1404 in za klice iz tujine na številki +386 1 478 7550, in sicer od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Na klice odgovarjajo študenti višjih letnikov medicine, s pomočjo strokovnjakov iz različnih delovnih področij. Na voljo je tudi klicna številka za nasvet policije v času koronavirusa: 01 514 70 01.

Navodila za osebe, ki so bile izpostavljene okužbi, najdete na spletni strani NIJZ na povezavi tukaj: NIJZ navodila.

Po zadnjih podatkih, katere spremljamo preko Covid-19 sledilnika, je v naši občini trenutno 19 aktivnih okužb. Občanke in občane vljudno naprošamo za dosledno upoštevanje navodil. Izogibajte se nenujnim opravkom, nepotrebnim stikom in druženju, nosite maske, skratka, bodite solidarni in odgovorni do sebe in sočloveka.

Vse občanke in občane pozivamo k doslednemu spoštovanju ukrepov, ki bodo veljali do izboljšanja epidemiološke slike. Vsi nadaljnji ukrepi bodo sledili državnim, v primer poslabšanja razmer pa se bo Občinski štab Civilne zaščite ustrezno odzval.

Ostanite zdravi.

Vir: Štab Civilne zaščite Občine Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj