Na vsebino

Ana Žunič je praznovala 101. rojstni dan

Ana Žunič – Krajačeva Ane iz Žuničev v Beli krajini se je rodila kot Ana Vipavec – v Šokčevem dvoru, Žuniči 2 in se poročila s sosedom ter skoraj vse svoje življenje preživela v Žuničih.
Danes je ta domačija osrednja informativna točka Krajinskega parka Kolpa – muzej na prostem , ki podaja vsem obiskovalcem zavarovanega območja osnovne informacije o okolju, naravi, kulturi, ljudeh in zgodovini teh krajev.

In Ana Žunič je včeraj praznovala 101. rojstni dan. Da je Ana z leti vse boljša smo bili enotni vsi, ki smo se zbrali na »zabavi« ob tej priložnosti v Družinskem domu Rožič za starejše občane na Prilišću na Hrvaškem. Ana je preživela vse svoje otroke, zato pa je bila izjemno vesela čestitke pravnuka Simona. Veliko zdravja in veselja pa smo ji želeli njeni sosedje iz Žunič, Krajevna organizacija RK Adlešiči in seveda upravljavec njene rojstne domačije Javni zavod Krajinski park Kolpa.

Pred leti je Anino rojstno hišo odkupilo Ministrstvo za okolje in prostor. Sledilo je popravilo in notranja ureditev, ter dopolnitev z zbirkami. Danes je to edinstven objekt kjer je mogoče spremljati uskoško dediščino Bele krajine, domače obrti, naravoslovne zbirke in podobno, v njem pa se odvijajo tudi pomembni kulturni dogodki.

Lep pozdrav, do javljanja s praznovanja Aninega 102. rojstnega dne.

Vir: KP Kolpa

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj