Na vsebino

Ansambel Gašperja Brunskoleta

Ansambel Gašperja Brunskoleta, ki je na novo ustanovljen, sestavlja pet članov iz Bele krajine. Gašper Brunskole, ki je vodja ansambla igra harmoniko, Nejc Prijanovič igra kitaro, na bas kitari Jure Hudelja in pevski duet Vesna Malnarič ter Gašper Filak. Povezuje nas ljubezen do glasbe, ker v njej uživamo in se tako najlažje sprostimo.

Prihajamo iz različnih koncev Bele krajine. In sicer iz Ručetne vasi, z Gabra, iz Vinice, Gribelj in iz Črešnjevca. Ponosni smo, da smo Belokranjci. Bela krajina ima še našteto naravnih motivov, katere bomo s pridom izkoristili

Belokranjski ansambel Gašperja Brunskoleta je objavil svoj prvi videospot za čudovit valček Majhna bela laž, katerega avtorja sta Vera Šolinc (besedilo) in Peter Fink (melodija, aranžma). Za oči prijetne kadre so posneli na lepih kotičkih Bele krajine in sicer na vsem znanem Izviru reke Krupe, Drašiških steljnikih, ter domačiji ljudskega godca in pevca Tončka Pluta.

Zgodba govori o mladem, zaljubljenem paru, ki se ne zmeni za govorice ljudi. Preseneti ju rojstvo otroka, ob katerem pa ni vse rožnato, saj mladi očka večkrat pusti mlado objokano mamico samo z otrokom, tudi po več noči. Čas je mineval, deklica je rastla, njegovo ravnanje pa se ni spremenilo. Hčerkica je pogrešala svojega očeta, saj se je z njim želela igrati, mati pa se ji je morala lagati o tem zakaj ga ni. »Majhna bela laž, ni umazala srca …« je ključni verz zgodbe. Čeprav se je mati lagala deklici o njenem očetu, to ni umazalo njenega srca. Tako je dosegla, da deklica več ni jokala, ker pogreša očeta. Punčka je kot vsak otrok brezbrižno zaspala v materinem naročju, nevedna, da se njena mati boji prihodnosti te mlade družine.

Videospot si lahko ogledate na povezavi TUKAJ.

Kamera in režija: Uroš Raztresen
Asistenta na snemanju: Kristjan Metež, Bojan Milojkovic
Produkcija: VIA Studio
Melodija: Peter Fink
Besedilo: Vera Šolinc
Posneto: Studio Fink
Tonski mojster: Peter Fink

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj