Na vsebino

Ansambel Gašperja Brunskoleta

Na novo ustanovljen Ansambel Gašperja Brunskoleta sestavlja pet članov iz Bele krajine. Gašper Brunskole, ki je vodja ansambla igra harmoniko, Nejc Prijanovič igra kitaro, na bas kitari je Jure Hudelja, pevski duet sestavljata Vesna Malnarič in Gašper Filak. Povezuje jih ljubezen do glasbe, ker v njej uživajo in se tako najlažje sprostijo.

Člani ansambla prihajaoo iz različnih koncev Bele krajine. In sicer iz Ručetne vasi, z Gabra, iz Vinice, Gribelj in iz Črešnjevca. Ponosni so, da so Belokranjci. Bela krajina ima še našteto naravnih motivov, katere bodo s pridom izkoristili.

Želijo si, da bi ljudje o njih govorili, kako odlično izvajajo narodno-zabavno glasbo in bi jih z veseljem poslušali. Kot ansambel znajo sprejeti vse kritike (v pozitivnem smislu), radi imajo poštenost in iskrenost, pri glasbi en drugemu pomagajo (timsko sodelovanje), pomembno jim je tudi medsebojno spoštovanje in zaupanje, vsako stvar ovrednotijo in ne poznajo hinavščine.

Najbolj veseli so bili, ko so izvedeli, da so se uvrstili v ožji izbor ansamblov, kateri se bodo septembra v oddaji Slovenski pozdrav potegovali za finalni nastop na festivalu Slovenska polka in valček 2020. V oddaji bodo predstavili svojo prvo avtorsko pesem, zato jih spremljajte in navijajte za njih na RTV SLO1.

Pesem govori o življenjski izkušnji kako mlado dekle ostane sama, ker jo fant prevara, zato mora sama skrbeti za otroka.

Včeraj so na znanih lokacijah v Beli krajini snemali svojprvi video spot za pesem z naslovom Majhna bela laž, katere besedilo je napisala Vera Šolinc, avtor melodije pa je Peter Fink. Snemali so z ekipo VIA Studio, pod vodstvom režiserja in snemalca Uroša Raztresna izvedli na idiličnih lokacijah v Beli krajini. Izvir Krupe, Drašički steljniki, na domačiji Slavota Pluta iz Semiča itd..

Video spot bo na ogled kmalu, predvidoma pa še v tem mesecu, do takrat pa nekaj foto utrinkov s prvega video snemanja ...

Vir: VIA Studio

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj