Na vsebino

Asfaltirali bodo cesto proti Križevski vasi

Metliški župan Darko Zevnik je po včerajšnjem sestanku na Darsu v Ljubljani, ki je bil namenjen seznanitvi s postopki, ki jih ta vodi v zvezi z gradnjo južnega kraka ceste tretje razvojne osi, povedal, da se na ministrstvu za infrastrukturo hkrati dogovarjajo za asfaltiranje dodatne ceste proti metliški Križevski vasi. Zaradi nevzdržnih razmer ob kolonah vozil, ki na glavni cesti nastajajo ob prehajanju bližnjega mejnega prehoda s Hrvaško, naj bi bili še letos deležni prvega ukrepa - asfaltiranja ceste proti Križevski vasi - za lažjo dostopnost z gostim prometom blokiranega območja. Ta bo občanom zagotovila dostop do območja, ki je ob večkilometrskih sezonskih kolonah vozil praktično nedostopno. Ker se zadev ne da spremeniti prek noči, gre sicer za kratkoročno rešitev, medtem ko dolgoročno pričakujejo od izgradnje metliške obvozne ceste do mejnega prehoda, je še dodal Darko Zevnik.

Na Darsu teče postopek izbire izvajalca študije njene izvedljivosti. Dars načrtuje tudi razpis za njeno projektiranje, ki ga naj bi končali prihodnje leto, avgusta leta 2023 pa naj bi oddali vlogo za gradbeno dovoljenje.

Projektna dokumentacija za asfaltno preplastitev ceste proti Križni vasi pa je že pripravljena. Asfaltirali naj bi jo še letos, konec meseca pa naj bi na pristojnem ministrstvu pripravili sestanek, na katerem se bodo dogovorili, kako bi sezonske zastoje obvladovali s prometno signalizacijo.

Zevnik je še ocenil, da omenjenih težav ne bi imeli, "če bi Hrvaška spremenila ali posodobila svoj način" ravnanja v zvezi s preprečevanjem širjenja novega koronavirusa.

Vir: STA

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj