Na vsebino

Avguštin Muc praznuje 90 let

Danes je 90 let napolnil naš občan gospod Avguštin Muc iz Primostka pri Metliki. Pravi, da je trdo delo, zmerna hrana in dosti gibanja predvsem pa podpora njegove žene recept za dosežena leta. Gospod pri svojih letih še sam poskrbi za sebe in se dnevno odpravi na enourni sprehod ob reki Kolpi, katera teče v bližini njegovega doma.

Veliko bere in spremlja dnevne dogodke, zelo dobro pa se spominja svoje prehojene življenjske poti še posebej, ko je v vlogi komandirja delavne brigade v Mengšu sodeloval pri obnovi in izgradnji vodnih kanalov, kamor ga je poslalo podjetje Novoteks iz Metlike, kjer je bil zaposlen. Vedno je bil kot prostovoljec pripravljen pomagati ljudem za kar je prejel številna priznanja. Med priznanji veliko gasilskih saj je bil 15 let poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Primostek.

Poleg njegovih otrok, vnukov, pravnukov, sorodnikov, sosedov in prijateljev so mu vse dobro zaželeli tudi predstavniki krajevne organizacije Rdečega križa Podzemelj, občinskega Rdečega križa Metlika in društvo upokojencev Gradac.

Vir: Območno združenje Rdečega križa Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj