Na vsebino

Bela krajina pod perjem

V sklopu dogodkov Zeleni teden v Semiču smo v petek, 22.4., prav na Svetovni dan Zemlje v Muzejski hiši Semič otvorili začasno fotografsko razstavo Sama Jereleta “Bela krajina pod perjem”.

Samo Jerele je član fotokluba Črnomelj. Že vrsto let se ukvarja s fotografijo, poleg makro fotografije ga privlači tudi koncertna in pokrajinska. Skoraj vsakodnevno jih objavlja na Facebook skupini Lepote Slovenije, kjer amaterski fotografi delijo razne pokrajinske fotografije različnih koncev Slovenije. Samo pa pokrajino popestri z pernatimi prebivalci naše dežele. Njegove fotografije krasijo tudi stene ptičje opazovalnice v KP Lahinja.

Glavni pomen ptičev je ohranjati ravnotežje v naravi, ohranjati pravo razmerje med predstavniki različnih vrst živali, pa naj bodo to žuželke ali glodalci. Razvili so se iz dinozavrov v zgodnji juri pred približno 180 milijoni let, ko se je pojavilo prvo ptiču podobno bitje – praptič. Glede na taksonomsko delitev je danes na svetu približno do 10.200 znanih vrst ptičev.

V otvoritvenem programu sta sodelovali sestrici Anastazija in Angelika Pavlin, ki sta nas s citrami popeljali v belokransjko ljudsko pesem.

Razstavo v Muzejski hiši Semič si lahko ogledate do 22. maja 2022.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj