Na vsebino

Belokranjski gasilci ponoči nadzorovali požarišče

Foto: GZ Metlika
Foto: GZ Metlika

Tretji kontingent belokranjskih gasilk in gasilcev, ki se je včeraj popoldan z 29-imi vozili znova odpravil na goriški Kras, je v nočni izmeni nadzoroval požarišče. Tudi to noč so imeli kar nekaj dela, saj so se nenehno prebujala posamezna požarišča. Posredovati so morali na zahodnem delu med Novo vasjo in Hudim Logom ter na Trstelju, kjer pa se je vse dogajalo znotraj požarišča, je nočno dogajanje za STA opisal nočni vodja intervencije Dani Boltar.

Ponoči je bilo na terenu aktivnih 139 gasilk in gasilcev iz belokranjske gasilske regije ter v štabnem delu 10 gasilcev iz Gasilske zveze Nova Gorica – Šempeter.

Belokranjski gasilci so po še eni naporni noči že na poti domov, na goriškem Krasu pa je medtem začelo deževati, kot je bilo tudi napovedano. Količina padavin je sicer zaenkrat skromna, vendar bodo vse padavine pripomogle k temu, da bo največji požar v zgodovini Slovenije kar najhitreje pogašen.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj