Na vsebino

Povezanost in prijateljstvo več od zmagoslavja

Foto: Rok Hribar om Uroš Novina
Foto: Rok Hribar om Uroš Novina

Po osvojenem četrtem mestu na gasilski olimpijadi v Celju in sprejemu v domačem kraju, so se na družbenem omrežju z zapisom oglasile tudi članice A PGD Semič, ki so si nastop na svoji prvi gasilski olimpijadi priborile 24. aprila ter ponujeno priložnost, da lahko zastopajo Slovenijo na tako velikem dogodku, sprejele z veliko mero odgovornosti. Sledilo je pol leta intenzivnih priprav, odrekanj, pritiskov, panike, krega, a hkrati tudi veselja ter borbenosti. Semiške gasilske pravijo, da jih je vse to naredilo še močnejše.

»Adrenalin, ki je bil prisoten pred vstopom na stadion, je neopisljiv. Prav tako pogled na tribune in glasno spodbujanje navijačev. Ko se zaveš, da je več kot pol navijačev Slovencev, ki navija za Semič, dobiš zagon, da opraviš, kar se le da po svojih najboljših močeh. Po glavi ti roji le »gremo na vse ali nič«. Vesele, da je C1 vstavila tipko pri 38,55 sekundah, še bolj srečne pa ob oznanilu sodnika, da je bila vaja brez napak.Takrat so bile misli že pri vrhunskem rezultatu. A predolgo čakanje na štafeto je naredilo svoje, adrenalin je postal še višji. Zaveš se, da tekmuješ z najboljšimi ekipami na svetu in veš, da moraš teči kot »nor«, da bo na koncu čas najboljši. In bil je. A pridejo napake, ki so nepričakovane. Tukaj sreča za trenutek ni bila na naši strani. Pa vendar, ko pogledaš v preteklost, ugotoviš, da ni pomemben rezultat, ampak to, da je povezanost in prijateljstvo več od zmagoslavja,« so zapisale semiške gasilke, ponosne na olimpijski dosežeki, ki je rezultat šestletnega truda in odrekanja celotne ekipe.

»Ponosne smo nase in na vse slovenske ekipe, ki so z veliko predanostjo tekmovale za Slovenijo. Čestitke vsem sedmim ekipam, ki so osvojile najvišja mesta in tako dokazale, da je gasilstvo v Sloveniji res dobro razvito. V Celju smo uživale, kot ekipa smo se samo še bolj povezale in uspešno prestale vse pritiske tako velikega tekmovanja kot je gasilska olimpijada. S smehom, pesmijo in dobro voljo smo se prebile skozi teden in v soboto pred polno tribuno domačih navijačev opravile svoj olimpijski nastop. Hvala vsem, ki ste verjeli v nas, nas podpirali v trenutkih, ko smo vas v pripravljalnem obdobju najbolj potrebovale. Tudi vi ste zaslužni za to, da smo vsem gasilskim veljakom dokazale, da čeprav smo Belokranjke, imamo tudi mi svoje mesto v gasilskem prostoru,« so še zapisale članice A PGD Semič, ki bodo sedaj gasilske cevi za nekaj časa pospravile v kot in se odpravile na več kot zaslužen dopust.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj