Na vsebino

Belokranjski ustvarjalki na Festivalu mlade literature Urška

Foto: Peter Marinčič
Foto: Peter Marinčič

Kulturni dom Krško je bil minuli petek v znamenju mladinske literarne ustvarjalnosti. Tam je namreč potekalo regijsko srečanje Festivala mlade literature Urška 2022 za Dolenjsko, Belo krajino in Posavje, na katerem sta sodelovali tudi literarni ustvarjalki Maša Kuzma iz Črnomlja in Irma Subašić iz Semiča. Poleg njiju so sodelovale še Neža Cerinšek (Šentjernej), Nika Tijana Grabnar (Mokronog), Nikolina Gramc (Brežice), Albina Marinčič (Krško), Manca Marinčič (Krško), Kaja Rakušček (Krško), Larisa Rataj (Otočec) in Eva Šubic (Novo mesto).

Vabljene avtorice so po dveurni ustvarjalni literarni delavnici in pogovoru s strokovno spremljevalko, pisateljico in prevajalko, mag. Gabrielo Babnik Quatarra, javno prebrale izbrane odlomke svojih prijavljenih besedil. Literarni večer je z interpretacijo avtorskih skladb obogatila Tia Valentinc.

Prisotni so si ogledali tudi dokumentarni film ob 20-letnici festivala mlade literature Urška 2002-2021 z naslovom Sklekljam svoj jezik (po verzu uršljanke 2014, pesnice Petre Žišt) v režiji Toma Novosela.

Vir: JSKD OI Krško

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj