Na vsebino

Belokranjski župani v Moskvi

Konec minulega leta nam je bralec spletne strani poslal vprašanje v katerem je zapisal, da je bila črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič na obisku v Moskvi in zakaj o tem ni obveščena javnost.
Preverili smo na spletni strani črnomaljske občine in v županjinem koledarju res nismo našli obiska Moskve, odprli smo tudi zapisnike občinskih sej pred in po datumu tega obiska in informacij o Moskvi v zapisnikih nismo našli (od 6. do 8. seje Občinskega sveta (OS)). Na naša pisna vprašanja nam je županja odgovorila takoj in povedala, da sta bila v Moskvi tudi semiška županja Polona Kambič, metliški župan Darko Zevnik in direktor RIC-a Peter Črnič. Seveda smo o stroških povprašali tudi go. Kambičevo in g. Zevnika, v priponki so vsi odgovori.
V uredništvu ne dvomimo, da je bilo vse speljano v skladu s postopki in pravili, niti ne iščemo napak, ker verjamemo, da jih ni. Bolj nam je zanimivo to, da o tem javnost ne ve nič. Tudi to, da občinski svetniki pravijo, da o obisku nič ne vejo, čeprav je bila informacija na OS podana (malce spretno zavita, ampak je bila). Z obiskom glavnega mesta ruske velesile v imenu Bele krajine bi se lahko samo pohvalili. Vendar, zdaj, ko smo o obisku Moskve obveščeni, od županov pričakujemo tudi rezultate, v nasprotnem primeru je bil to le izlet na naše stroške.
Pa še to; ob tem se poraja vprašanje ali občinskim svetnikom na podoben način "zavijejo" še kakšno drugo informacijo?

Zvočni zapis

  • - M.Č.Stjepanovič o obisku

  • - M.Č.Stjepanovič o obveščenosti OS

Priponke

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj