Na vsebino

Bogatejši za deset novih defibrilatorjev

Občina Črnomelj je v sklopu projekta Skupaj za varni jutri pridobila deset AED naprav. AED omarice z defibrilatorji bodo nameščene na gasilske domove v Prelesju, Starem trgu ob Kolpi, Vukovcih, Hrastu pri Vinici, Bojancih, Talčjem Vrhu, Rožič Vrhu, Rodinah, Mihelji vasi in Vranovičih.

V preteklem mesecu so bile pod okriljem Zdravstvenega doma Črnomelj na omenjenih lokacijah izvedene tudi delavnice za izvajanje temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibrilatorja.

Projekt Skupaj za varni jutri je program sodelovanja Lokalnih akcijskih skupin (LAS) z območja Slovenije. Partnerji v okvirju LAS Dolenjska in Bela krajina so občine Črnomelj, Metlika, Mirna, Šentrupert, Mokronog Trebelno in Mestna občina Novo mesto.

Predvidena stopnja sofinanciranja aktivnosti iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja je 85 odstotkov upravičenih stroškov projekta.

Zaradi srčnega zastoja v Sloveniji vsak dan umre pet do šest ljudi. Največkrat se srčni zastoj zgodi vpričo ljudi, ki bi lahko takoj priskočili na pomoč, če bi seveda vedeli kako. S poznavanjem temeljnih postopkov oživljanja in usposobljenostjo za uporabo AED naprave, bi bila možnost preživetja občanov s srčnim zastojem bistveno večja. V okviru projekta kandidiramo za večje število AED naprav in ustrezno število usposabljanj za uporabo AED naprav.

Vir: foto: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj