Na vsebino

Bralno druženje z Winerjem

V sredo je Pravljično sobo naše knjižnice ponovno obiskal prijazen terapevtski kuža, ki sliši na ime Winer. To je bilo že naše tretje srečanje.

Knjižničarki Bernarda in Jožica sva izbrali pravljico, ki govori o majhnem kužku, ki ni imel doma in se je potikal po mestu. Zašel je v mogočno dvorano, kjer so na žametnih blazinah poležavali psi različnih pasem in velikosti. Kuža jih je opazoval iz kota. Od strahu se je polula na tla. In, ko so veliki psi to opazili, so se odločili, da ga bodo vzgojili…To pa še ni konec zgodbe. Kako se je vse končalo, pa izveste v knjigi, ki si jo lahko izposodite v knjižnici.

Po branju pravljice smo si pogledali še slike pasem kužkov, ki nastopajo v zgodbi. Potem, pa so na vrsto prišli mladi bralci. Njihova naloga je bila, da Winerju preberejo odlomek iz zgodbe. Za prijetno branje, ki ga je poslušal, se je otrokom oddolžil. Kako? Tako, da so mu urejali pričesko, ga božali in razvajali.

Vir: Knjižnica Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj