Na vsebino

Brezplačno brezžično omrežje odslej tudi na javnih mestih v Črnomlju

Občina Črnomelj je na podlagi uspešne prijave na prvi poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih v sklopu projekta WiFi4EU prejela 15.000 €. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop na posameznih lokacijah v mestu Črnomelj.

Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod v Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, po pregledu iz strani Evropske komisije in bo na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Črnomelj izvaja podjetje Telekom Slovenije d.d..

Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«, nakar se odpre spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Občine Črnomelj, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. S tem je prijava opravljena in uporabnik lahko začne z uporabo brezplačnega interneta.

Dostop do brezplačnega interneta je omogočen na naslednjih lokacijah v mestu Črnomelj:

  • Odprte javne površin v starem mestnem jedru Črnomlja pri Črnomaljskem gradu – parkirišče ob gradu, površine med banko in Komendo
  • Petrov trg
  • Ulica Mirana Jarca
  • Trg pri cerkvi Sv. Duha
  • Atrij Črnomaljskega gradu in Zakladnica mesta Črnomelj
  • Parkirišče pri Gasilskem domu Črnomelj
  • Prireditveni oz. večnamenski prostor pod lipami pri Gričku

WiFi točke smo uredili na lokacijah, kjer je osnovna infrastruktura (internetni dostop z ustrezno hitrostjo 30Mm in urejeno naročniško razmerje s posameznim operaterjem) to dopuščala v skladu z navodili Evropske komisije.

Občane in ostale obiskovalce vabimo k uporabi brezplačnega interneta na zgoraj navedenih lokacijah, ob tem pa prosimo za razumevanje, saj je sistem trenutno v fazi testnega delovanja.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj