Na vsebino

Bronasti znak policije za sodelovanje je prejelo PGD Črnomelj

Na Policijski upravi Novo mesto so v počastitev dneva policije včeraj podelili zlate in srebrne znake najzaslužnejšim policistom, pa tudi dva bronasta znaka zunanjim institucijam. Letošnji dobitnik je tudi prostovoljno gasilsko društvo Črnomelj.

Sodelovanje policistov in gasilcev pri prvih posredovanjih ob najzahtevnejših varnostnih dogodkih je že tradicionalno zelo dobro in vedno bolj usklajeno. Na policiji se trudijo, da spoznavajo delo, ljudi in potrebe tudi drugih interventnih služb, zato ni naključje, da se med posameznimi policijskimi enotami in gasilskimi društvi na njihovem območju stkejo še močnejše vezi in izjemno sodelovanje. Na predlog Policijske postaje Črnomelj bronasti znak policije za sodelovanje prejelo tudi Prostovoljno gasilsko društvo Črnomelj. Ustanovitev društva sega v daljno leto 1874, delujejo pa na območju občin Črnomelj, Semič in Metlika. Usklajeno delovanje črnomaljskih policistov in gasilcev se odraža predvsem pri posredovanjih pri prometnih nesrečah, požarih, iskanju pogrešanih nesreč in podobno. Vedno pogosteje pa policisti in gasilci sodelujejo tudi na preventivnih prireditvah, kjer predstavljajo svoje delo, svetujejo občanom in za plemenita poklica policista in gasilca navdušiti mlade in jim približati svoje delo.

Vir: PGD Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj