Na vsebino

Cenite zdravje zaposlenih

Nihče ne načrtuje bolezni ali nezgode, toda včasih se v življenju zgodi kaj nepredvidljivega. Pri Varuhu zdravja, Vzajemni, imajo v ponudbi Kolektivno zdravstveno polico, zavarovanje, ki je namenjeno organizaciji in kritju stroškov zdravstvenih storitev izven javne zdravstvene mreže. Z zavarovanjem, ki je namenjeno zaposlenim, boste svojim delavcem omogočili hitrejši dostop do specialističnih zdravstvenih storitev, operativnih posegov, fizioterapije, diagnostičnih preiskav ter pridobitve drugega mnenja. Tako jim boste zagotovili zdravstveno obravnavo, kakršno si vsak zasluži. Kolektivna zdravstvena polica vam omogoča fleksibilnost pri sestavljanju zavarovanja po meri vašega podjetja in vaših zaposlenih. Vsa kritja vključujejo brezplačno asistenco, ki zagotavlja pomoč pri izbiri pogodbenega izvajalca zdravstvenih storitev ter celovito pomoč zavarovancem na njihovi poti do zdravja.

Vse več odsotnosti zaradi bolniškega staleža

Po podatkih Ministrstva za zdravje je večji del odhodkov Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije povezan z absentizmom. V letu 2021 so stroški znašali 498 milijonov evrov, v letu 2022 pa že več kot 700 milijonov evrov. Znesek je bil višji od stroškov primarnega zdravljenja. Glede na povprečje Evropske unije se je Slovenija v zadnjem obdobju pomaknila na konec lestvice. Breme delovnega absentizma na zdravstveno blagajno se torej povečuje, enak trend pa je pričakovan v prihodnjih letih. Težava v javnem zdravstvenem sistemu so dolge čakalne dobe. V zasebnem sektorju so storitve dostopnejše s časovnega vidika, a je zanje treba plačati iz lastnega žepa. Temu se lahko izognete s sklenitvijo zdravstvenega zavarovanja, ki je na voljo tudi v kolektivni obliki.

Ponudba po meri

Pri Varuhu zdravja ponudbo prilagodijo potrebam vašega podjetja. S Kolektivno zdravstveno polico se bodo vaši zaposleni počutili varneje, saj jim bo s hitrejšim dostopom do zdravstvenih storitev omogočeno pravočasno diagnosticiranje in zdravljenje, poleg tega pa se lahko kadarkoli obrnejo na brezplačno asistenco Varuha zdravja. Zavarovalno vsoto je mogoče prilagoditi potrebam zaposlenih, poleg tega pa se v zavarovanje lahko vključijo tudi njihovi družinski člani.

Garant kakovosti – Mreža izvajalcev zdravstvenih storitev

Varuha zdravja Ko se zaposleni poškoduje ali zboli, obišče svojega osebnega zdravnika. Na podlagi izdane napotnice mu v asistenčnem centru Varuha zdravja uredijo termin za pregled pri enem od zanesljivih strokovnjakov iz Mreže izvajalcev zdravstvenih storitev Varuha zdravja, v katero je vključenih več kot 170 partnerjev, in to v le nekaj dneh. Dodatna prednost je, da tudi stroške storitve plača zavarovalnica. S sklenitvijo Kolektivne zdravstvene police lahko delodajalci svojim zaposlenim omogočite hitrejšo pot do zdravljenja v primeru poškodbe ali bolezni in s tem hitrejši povratek v aktivno življenje. Odločite se lahko tudi za Kolektivno nezgodno zavarovanje in Kolektivno zavarovanje za težje bolezni. Za posvet s svetovalcem Varuha zdravja se dogovorite na telefonski številki 07 39 35 360 ali na spletni strani www.vzajemna.si.

Vir: Vzajemna

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj