Na vsebino

Četrtek rekorden – več kot 3700 testov in več kot 190 novih okužb

Včeraj je bilo v Sloveniji potrjenih 192 novih primerov okužbe z novim koronavirusom. To je največ odkritih primerov v enem dnevu od izbruha epidemije. Testirali so 3645 ljudi.

Skupno število potrjenih okužb z novim koronavirusom je tako preseglo 5000.

"Porast je ob velikem številu testiranih kar velik. Podatkov, od kod ti bolniki so, še ni. Primere mora terenska epidemiološka služba šele analizirati. Ena četrtina okuženih zboli v karanteni, torej, tu je velika možnost, da se okužba ne bo širila naprej," je za TV Slovenija pojasnila infektologinja Bojana Beović. Po njenih besedah je še vedno veliko okužb neznanega izvora, pri čemer gre lahko za to, da ljudje ne želijo povedati, kje so se okužili. "Lahko pa gre tudi za nenadzorovano širjenje okužb po državi, kar je, seveda, posebej skrb vzbujajoče," je sklenila vodja vladne svetovalne skupine za covid-19.

V sredo so ob 2848 testih potrdili 122 okužb z novim koronavirusom, dve bolnici s covidom-19 sta umrli. Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin je opozoril, da vlada išče pravno podlago za omejitev zasebnih druženj, saj se okužbe najbolj širijo prav tam.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) pa je Osnovno šolo Dragomirja Benčiča - Brkina Hrpelje obvestil, da je eden izmed učencev pozitiven na novi koronavirus. NIJZ posamične učence in učitelje od četrtka obvešča o obvezni karanteni, šola pa se je odločila, da od danes preventivno doma ostajajo trije razredi, kar je skupno 70 učencev in pet učiteljev, poroča Radio Slovenija.

Vir: RTV SLO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj