Na vsebino

Črnfest 2016 – »Dober za vse!«

Festival dobre glasbe, gledališča, smeha in otroškega rajanja – Črnfest 2016. Festival, ki bo potekal od 13. do 27. avgusta v Črnomlju, bo tudi letos gostil priznane slovenske in tuje glasbene skupine, komike, kulturnike in umetnike. S svojim sloganom »Dobro za vse« Črnfest namiguje na širok spekter najrazličnejših prireditev, ki se bodo odvijale v atriju črnomaljskega gradu in na drugih lokacijah v starem mestnem jedru Črnomlja.

Letos Črnfest velja za največji festival tega poletja v Beli krajini. Organizatorji Klub belokranjskih študentov, Mladinski center Bit in Mladinski kulturni klub Bele krajine si prizadevajo, da bo mesto Črnomelj postalo eno s festivalom. 14-dnevno dogajanje bo svoja vrata odprlo 13. avgusta s koncertom skupine Manouche in zaključilo 27. avgusta z največjima zvezdama slovenske rap scene – z Zlatkom in Klemnom Klemnom. Grajski atrij pa bo med poletnimi vikendi napolnila tudi glasba skupin Las Cuerdas & Yolo Bonilla, Zoran Čalić Band, Haiku Garden, Koala Voice, Dixie Shock Band, Necrotnik, Captain Morgan's Revenge, God scard in Septic Order.

Prvič v zgodovini bo za namen koncerta za promet popolnoma zaprto staro mesto jedro Črnomlja. 20. avgusta nas namreč čaka veliki koncert skupine Siddharta, ki bo na ulice Črnomlja privabil več tisoč glasbenih navdušencev in vseh željnih zabave. Kot predskupina bo nastopila mlada glasbena skupina Koala Voice, večer pa bo zaključila skupina Cover Lover. Čez dan bodo na ulicah starega mestnega jedra potekale športne aktivnosti Šport za vse v sklopu projekta Civil Society – a Fair Play Actor of European Union. Odvijali se bodo turnirji nogometa, košarke, tenisa, kolesarske dirke, skupinske vadbe, hokej … Za najmlajše pa bo Črnfest dežela poskrbela za dan poln dogodivščin.

Črnfest bo poleg koncertov poskrbel tudi za zabavne in poučne večere v grajskem atriju. Na Črnfest prihaja vedno zabavni Tadej Toš. Veliki šov dveh estradnih umetnikov na slovenskem prostoru – Jureta Godlerja in Tilna Artača – pa nobenega obiskovalca ne bo pustil ravnodušnega. Svoje izkušnje in zgodbe bo delil Tomo Križnar, veliki humanist in borec za človekove pravice. Gledališko vzdušje pa bodo na festivalu ustvarili mladi študenti z novoustanovljeno gledališko skupino Kluba belokranjskih študentov. Glasbeno-lutkovno predstava in čarovnik Sam Sebastian pa bodo poskrbeli za najmlajše obiskovalce.

Črnfest 2016 bo dober za vse!

Priponke

Vir: Črnfest 2016

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj