Na vsebino

Črnfest – plezanje na Triglav

Včeraj so organizatorji Črnfesta, Klub belokranjskih študentov, Mladinski kulturni klub Bele krajine in Mladinski center BiT, s stand up komedijo Perice Jerkovića in Aleša Novaka poskrbeli za krohot, ki je odmeval daleč po črnomaljskih ulicah.

Stand up komedija z naslovom Slovenec in pol je bila prava epska pustolovščina, polna presenečenj in komičnih zapletov, ki sta jo Perica in Aleš interpretirala tudi z video vložki njunega potovanja po gorah. Ob gledanju predstave se je mnogokateremu obiskovalcu porodilo vprašanje, ali je zares pravi Sloven'c, če še ni bil na Triglavu. Mogoče je koga tudi spodbudila, da se v kratkem odpravi v raziskovanje slovenskih gora in neokrnjene narave.

»Priznati moram, da so bile tudi včerajšnje temperature primerne gorskemu ambientu, tako da smo se zares poistovetili s predstavo,« je pripomnil vodja Mladinskega centra BiT, Jure Matkovič. Je pa, sodeč po smehu, ki ga je bilo slišati s prenovljenega Petrovega trga, kljub vsem ukrepom, predstava dosegla svoj namen in ponovno oživela staro mestno jedro Črnomlja.

Omeniti velja, da je na voljo le še nekaj kart za četrtkov večer, zato organizatorji priporočajo, da si jih obiskovalci zagotovijo v predprodaji. »Letošnji obisk namreč potrjuje dejstvo, da smo ljudje socialna bitja in potrebujemo druženje v živo z ostalimi. Vsi dosedanji dogodki so bili dobro obiskani, v bistvu se je na vseh zbralo največje dovoljeno število ljudi, kar nam dovoljuje NIJZ. Ugotavljamo, da bi dogodke zagotovo obiskalo še več ljudi, če bi bilo to dovoljeno in nekako mi je žal vsakega, ki je zaradi epidemije koronavirusa ostal brez karte in pred vrati letošnjega Črnfesta,« je dodal Jure Kuhar, vodja Mladinskega kulturnega kluba Bele krajine in pripomnil, da ga obiskovalci pozitivno presenečajo z upoštevanjem priporočil NIJZ-ja in navodil organizatorjev ter tako sami skrbijo za svoje zdravje in zdravje vseh ostalih, tako obiskovalcev kot tudi organizatorjev in ostalih sodelujočih na dogodkih.

Črnfest se nadaljuje vse do petka in sicer:

27. 8. 2020 – Koncert: Bossa De Novo, kraj: Petrov trg, čas: 20.30

28. 8. 2020 – Koncert: TABU Akustik, kraj: Petrov trg, čas: 20.30

Organizatorji obljubljajo, da bo tudi konec Črnfest tedna dober za vse!

Vir: Črnfest
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj