Na vsebino

Črnomaljski gledališčniki se vračajo z novo predstavo

Utrinek z vaje.
Utrinek z vaje.

Gledališka skupina ZIK se to soboto po treh letih vrača na odrske deske z novo celovečerno predstavo Na kmetih, za katero je avtor Vinko Mőderndorfer na festivalu Dnevi komedije, leta 2003, prejel nagrado žlahtno komedijsko pero.

Režiserka predstave Helena Vukšinič nam je povedala, da v gledališki skupini kljub daljšemu premoru zaradi korone, niso počivali. Celovečernih predstav resda niso igrali, so pa zato uprizarjali predvsem krajše poletne produkcije na prostem. S pripravami na novo celovečerno predstavo, ki je že njihova 19. po vrsti, so pričeli lansko jesen. Bralne vaje so sprva potekale preko Zooma, po novem letu pa so ob upoštevanju protikoronskih ukrepov začeli tudi s prvimi vajami »v živo«.

Igralska zasedba v sestavi Tatjana Kmetič Škof, Boris Starašinič, Bernarda Starašinič, Slavko Pavlakovič, Mojca Breznik, Alojz Hudelja, Eva Starašinič, Jani Škof, Karmen Ambrožič in Erika Popit, se je dela lotila zavzeto. »Pred samo predstavo je čutiti nekaj več napetosti kot običajno, saj gre po daljšem času za prvi večji stik z občinstvom. Poleg tega je celovečerna predstava precej večji zalogaj, kot krajše produkcije, ki smo jih izvajali v zadnjem času,« pravi Vukšiničeva.

Na kmetih je zabavna in večno aktualna komedija o živahnem dogajanju na majhnem slovenskem kmečkem turizmu. V tem na videz idiličnem okolju se za tajni sestanek in prodajo ukradene medicinske opreme domenita dve skupini kriminalcev. Misel o tem, da so v teh rovtah na varnem pred nepovabljenimi očmi, jim prekrižata nič hudega sluteča policijski minister Mirko in njegov pomočnik Slavko. Okoliščine jih prisilijo, da vsi skupaj sodelujejo v postavitvi ljudskih iger Županova Micka in Matiček se ženi. Zgodba se nevarno, obenem pa nadvse smešno zaplete

Za tiste, ki si predstave to soboto ob 19. uri v Kulturnem domu Črnomelj ne boste ogledali, lahko ujamete ponovitev, ki bo 13. maja ob 19. uri, prav tako v črnomaljskem Kulturnem domu. Domači gledališčniki pa še kakšno ponovitev načrtujejo tudi po tem datumu, a večinoma v jesenskem času.

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
21
33
43
55
62
72
84
93
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj