Na vsebino

Jubilejno prvomajsko srečanje na Krašnjem vrhu

Planinsko društvo Metlika in Občina Metlika sta pripravila že 20. tradicionalni prvomajski pohod s srečanjem na Krašnjem vrhu, kjer ima planinsko društvo svojo postojanko. Mnogi so na prvomajsko praznovanje prišli peš iz bližnjih krajev, organiziran pohod pa je bil iz Metlike. Slednjega se je pod vodstvom Jožeta Jeniča in Tanje Slobodnik udeležilo 36 pohodnikov, ki so na na cilj prispeli polni prijetnih vtisov.

Na Krašnjem vrhu so se lahko udeleženci najprej udeležili svete maše za planince v cerkvi sv. Trojice, čemur je sledila slovesnost ob prazniku dela s kulturnim programom, za katerega so poskrbeli učenke OŠ Podzemelj Eva, Veronika, Anamarija in Ines z mentorico Petro Orož ter mladi planinec, harmonikar Luka Štupar. Zbrane sta nagovorila metliška županja Martina Legan Janžekovič in predsednik Planinskega društva Metlika Matjaž Plut.

"S slovesnostjo smo spomnili, da je bil delovnik, kot ga poznamo danes, težko priborjen z demonstracijami, ter da je praznik dela praznik poštenega delovnega človeka," so zapisali metliški planinci, ki so poskrbeli, da so se marsikateremu udeležencu pocedile sline ob pogledu na belokranjske dobrote in žlahtno kapljico, zbrani pa so se še dolgo zabavali ob zvokih Dua Pezdirc.

Vir: Občina Metlika, PD Metlika
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj