Na vsebino

Črnomelj gostil srečanje programskega sveta Združenja zgodovinskih mest Slovenije

Predstavniki članic Združenja zgodovinskih mest Slovenije so se včeraj v Črnomlju sestali na rednem delovnem srečanju. Uvodoma sta udeležence pozdravila podžupan Občine Črnomelj Jaka Birkelbach in direktorica občinske uprave Danijela Nedič Orešič, ki sta prisotne seznanila z infrastrukturnimi projekti in pobliže predstavila občino.

Generalna sekretarka združenja Mateja Hafner Dolenc je s sodelavci predstavila skupne aktivnosti in aktualne kampanje ter projekte, o katerih lahko več izveste na spletni strani združenja.

Namen tovrstnega srečanja je tudi spoznavanje mest, ki so vključena v Združenje zgodovinskih mest Slovenije, zato so si udeleženci po uradnem delu programa ogledali črnomaljski grad, kjer pravkar poteka prenova v okviru projekta »Branilci krone in meja«, Zakladnico in prostore prenovljenega TIC-a, v katerem smo predstavili »Kolektivno blagovno znamko Belokranjsko«.

Sodelavci RIC-a Bela krajina in Občine Črnomelj smo prisotne seznanili s ponudbo našega mestnega jedra in z aktivnostmi, ki jih v njem izvajamo.

Vir: RIC Bela krajina
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj