Na vsebino

Črnomelj se ponaša z naj javnim straniščem

Priznanje je v imenu občine prevzela podžupanja Maja Kocjan.
Priznanje je v imenu občine prevzela podžupanja Maja Kocjan.

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je pred 19. novembrom, dnevom stranišč, razglasilo rezultate izbora za naj javno stranišče. Preverili so kakšno je stanje javnih stranišč v 12 mestnih občinah, 93 ostalih občinah in 56 bencinskih servisih ob avtocestah v Sloveniji. V kategoriji ostalih občin je naj stranišče v Črnomlju.

Še lani so jim v društvu podelili listino zidak, saj javnih stranišč niso imeli, letos pa so poskrbeli za moderno in lepo urejeno javno stranišče in si prislužili prvo mesto. Javne sanitarije so uredili v sklopu projekta Branilci krone in meja - obnove ter oživitve pritličja gradu Črnomelj in mestnega jedra Črnomelj, za katerega je občina pridobila sofinancerska sredstva ministrstva za kulturo. Kot so še zapisali organizatorji izbora, so si v Črnomlju naziv prislužili z izjemno urejenostjo, čistočo ter zagotavljanjem potrebnega higienskega materiala.

Javne sanitarije, ki so dostopne s klančine proti Zakladnici, so odprte od 7. do 19. ure. Uporaba je brezplačna, na voljo je ženski in moški del sanitarij, eno stranišče je namenjeno invalidom.

V kategoriji mestnih občin je naj stranišče v Novem mestu, med bencinskimi servisi pa na Petrolu Vrtojba. Podelili so še straniščne metlice za najslabše urejena stranišča.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj