Na vsebino

Dan odprtih vrat Krajinskega parka Lahinja

V petek in soboto smo v Krajinskem parku Lahinja organizirali "Dan odprtih vrat Krajinskega parka Lahinja". Dogodke smo organizirali v sklopu Evropskega dneva parkov, ki ga praznujemo 24. maja.

Moto letošnjega evropskega dne parkov je bil »Eno z naravo«. Vsi bi se morali zavedati dejstva, da smo tesno povezani z naravo, da je narava ena ter, da je z njo potrebno ravnati ustrezno. Če nič drugega moramo imeti v mislih, da naravo zapuščamo zanamcem zato bi se morali potruditi, da jo pustimo čimbolj neokrnjeno.

Motu evropskih parkov smo prilagodili dogodke, ki smo jih organizirali v teh dveh dnevih. Na petkovih predavanjih smo izpostavili pomembnost varovanja narave in varstvenih režimov, ki se izvajajo na tem območju – osredotočili smo se na hidrologijo Bele krajine. Prav tako pa smo opozorili na spremembo podnebja ter izzive, ki jih to v prihodnosti prinaša v življene vsakega posameznika.

Sobota je bila namenjena vodenim ogledom rastišč orhidej ter hidroloških značilnosti Krajinskega parka Lahinja. Dogodke smo sklenili s predavanjem o kulinariki znotraj parka.

Tokom dveh dni smo obiskovalcem predstavili osnovne informacije o parku, kaj so njegove posebnosti, na kakšen način si park lahko ogledajo, kje so najatraktivnejše točke. Številni udeleženci, so izkazali veliko zanimanje za raziskovanje tega območja in si ga v spremstvu koordinatorja parka tudi ogledali.

Krajinski park Lahinja se zahvaljuje, Kseniji Khalil, Andreju Velkavrhu, Jerneju Kavšku in Mateju Simčiču za strokovna in zanimiva predavanja ter izvedbo vodenih ogledov. Petri Prijanovič, Nastji Lozar, Darjanu Zlobcu pa za pomoč pri organizaciji dogodka. Silvu Plavcu za foto material. Prav tako pa se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki ste v velikem številu s svojim obiskom prispevali k uspešni izvedbi dogodka.

V Krajinskem parku od torka do sobote potekajo redna dežuranja, vabljeni k obisku parka.

Vir: KP Lahinja

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj