Na vsebino

Dan turizma 2019 v Črnomlju

Svetovna turistična organizacija UNWTO je za osrednjo temo svetovnega dneva turizma 2019 razglasila: Turizem in delovna mesta: boljša prihodnost za vse.

Prepričani smo, da pomenijo delovna mesta v turizmu boljšo prihodnost za vse tudi v Črnomlju.
Pod skupnim naslovom PODOBE TURIZMA V NAŠEM MESTU smo pripravili pester program za vse generacije in okuse.

Dopoldne so v spremstvu črnomaljske prestarice in turistične vodnice Tatjane otroci iz Vrtca Otona Župančiča spoznavali staro mestno jedro, si ogledali razstavi v cerkvi Sv. Duha in Primožičevi hiši ter spoznali in preizkusili prave črnomaljske preste. Nekaj fotoutrinkov dopoldanskega dela naj bo vabilo za vse - male in velike - na pester popoldan ob prazniku turizma 2019.

Ob 16. uri se pred Knjižnico Črnomelj začne sprehod z zgodovinarjem Andrejem Črničem, na Petrovem trgu pa bodo predstavili plezalno steno. Ob 17.00 sledi odprtje razstave DPM Črnomelj v cerkvi Sv. Duha, ob 17.30 vodeni ogled mozaika patra Marka Rupnika v župnijski cerkvi, ob 18.00 pa zaključek dneva v medioteki Glasbene šole Črnomelj.
V nadaljevanju večera vabljeni na Petrov trg na preste in portugalko, ob 21.00 pa v Kulturni dom Črnomelj na večer lepote in poezije s finalistkami za Miss Slovenije.

Vir: JSKD OI Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj