Na vsebino

Dan za spremembe tudi v Metliki

13. Dan za spremembe - Soustvarjamo skupnost- "prebudimo pomladno energijo" je kljub slabi vremenski napovedi uspešno za nami.

Sobotno jutro smo običajno kavo ali čaj zamenjali z zdravimi živobarvnimi zmešančki "à la HSD Metlika", ki jih je sprpti pripravljal DC ŠENT. Mirna iz Centra za krepitev zdravja nam je izmerila krvni tlak in podelila nasvete za zdravo življenje, kjer so vrednosti odstopale od priporočljivih. Seveda ni skoparila tudi s pohvalami, kjer je bil tlak optimalen. Okrepčali smo se s sveže narejenimi namazi v barvah čaker, ki jih je pripravila prostovoljka Jerneja Kožar.

Polni energije in dobre volje smo se sprehodili do bližnje reke. Naužili smo se svežega zraka, ptičjega petja, pomirjujočega zvoka Kolpe, pa tudi klepeta. Peščica udeležencev se je pridružila meditaciji za zemljo, vodo, zrak in vesolje, ki jo je vodila prostovoljka Silvia Niedergerke.

Zadovoljni smo na koncu s čisto izvirsko vodo izpod Gorjancev nazdravili povezovanju in spremembam. Z aktivnostjo na prostem smo pritegnili pozornost fotografa skupine Kupa-Koupa- Kolpa in se tako nenačrtovano mednarodno povezali v moto "Vrnitev v naravo".

Najlepše hvala vsem za sodelovanje!

Vir: HSD Metlika

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

  
43
55
64
74
87
97
19
26
  
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj