Na vsebino

Danes bo oblačno in deževno

Proti jutru se bodo padavine okrepile in razširile proti vzhodu Slovenije. Ponekod bo pihal okrepljen južni do jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 10 do 16, ob morju okoli 18 °C.

V nedeljo bo oblačno in deževno. Padavine bodo močnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji. Ob morju bo pihal okrepljen jugo, ponekod v notranjosti Slovenije pa okrepljen južni ali jugozahodni veter, ki bo proti večeru prehodno oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18, ob morju 20 °C.

Do nedelje zvečer bo predvsem v višjih legah Primorske, Notranjske in Gorenjske pihal jugozahodnik s hitrostjo med 70 in 90 km/h. Sunki vetra nad 70 km/h se lahko pojavijo tudi na izpostavljenih mestih po nižinah.

Danes bo v zahodni, osrednji ter deloma južni Sloveniji v 24 urah padlo od 50 do 100, krajevno do okoli 150 litrov dežja na kvadratni meter.

V ponedeljek in v noči na torek bo še prevladovalo deževno vreme. Padavine bodo močnejše v zahodni, južni in osrednji Sloveniji, vmes bodo tudi dolgotrajnejši nalivi. Predvsem na zahodu bo v ponedeljek zvečer zapihal močan južni veter, ob morju jugo. V torek dopoldne bo dež na vzhodu ponehal, jasnilo se bo. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno še deževalo. Meja sneženja se bo spustila do nadmorske višine okoli 1600 m. Veter bo oslabel. V sredo bo suho vreme.

Nad zahodnim Sredozemljem se poglablja območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta se zadržuje nad zahodnim Sredozemljem, Alpami in srednjo Evropo. Od jugozahoda doteka k nam topel in vlažen zrak.

Vir: ARSO

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj