Na vsebino

Sela pri Otovcu z novo asfaltirano cesto

V petek je v Selih pri Otovcu potekalo uradno odprtje asfaltiranega novega odseka javne poti. Z rezanjem traku so novo pridobitev simbolično predali namenu črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, predsednik Krajevne skupnosti Talčji vrh Tomaž Adlešič, predstavnika vaškega gradbenega odbora Franc Hiti in Dušan Milinković ter najstarejša krajanka Tinka Bolšec.

Za prijeten kulturni program so z glasbo in recitacijami poskrbeli mladi vaščani Ema, Katja, Maj in Maša, prisotne pa sta nagovorila županja in predsednik krajevne skupnosti, ki sta podrobneje prestavila, kako je potekal projekt do včerajšnjega odprtja.

Gre za dobrih 200 metrov ceste širine 3 metre, si sedaj omogoča boljši dostop do železniške postaje Otovec in naprej do severnega dela vasi. Občina Črnomelj je zagotovila asfaltiranje, ki je bilo izvedeno že v septembru in je stali 16.148 EUR. Poleg tega je Občina predhodno uredila lastništvo same ceste. Lastniki zemljišč so zemljišča za cesto odstopili, Občina Črnomelj pa je krila stroške prepisa in parcelacije v vrednosti okrog 1.200 EUR. Pripravo do asfaltiranja so zagotovili krajani in Krajevna skupnost Talčji Vrh.

Skupna ocena vrednosti vseh del skupaj je 30.000 EUR.

Vir: Občina Črnomelj

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj