Na vsebino

Decembrska donacijska akcija OŠ Milke Šobar - Nataše

Naša učiteljica likovne umetnosti, akademska slikarka Andreja Schwenner, je šoli podarila 3 likovna dela, ki jih bomo ponudili najboljšemu ponudniku. Zbrana sredstva bomo namenili za nakup specialnih pripomočkov za naše učence z motnjami senzorike in motorike.

Donacijska akcija poteka danes od 12. ure, do 31. 12. 2020, do 12:00.

Andreja Schwenner je rojena 21. decembra 1984 v Novem mestu. Po končani gimnaziji v Novem mestu se je vpisala na Akademijo za likovno umetnosti in oblikovanje. Leta 2009 je končala študij slikarstva pri profesorju Bojanu Gorencu. Živi in ustvarja v okolici Novega mesta. Poleg ateljejskega dela opravlja tudi vzgojno izobraževalno delo na OŠ Milke Šobar - Nataše v Črnomlju.

Svojo likovno pot je poiskala v slikarskem zapisovanju Dolenjske pokrajine. Gre za povsem subjektivno odzivanje na motiv stvarne, resnične pokrajine, ki jo želi združiti z neko reprezentacijsko razsežnostjo, ki se ne nanaša zgolj na objektivno, stvarno pojavnost krajine, ki jo upodablja. Gre za soočenje s konkretno snovjo, naneseno na nosilec, vendar slika ni le tekstura snovnih sredstev, temveč je hkrati tudi tisto kar sama po sebi ni. Priznanje, da je slika zgolj material na ploskem nosilcu, nam torej ne onemogoča, da ne bi iluzije še naprej videli, nasprotno pa gledalčev pogled vrača na površino podobe in s tem jasno določa materialnost slike. Z vzpostavitvijo razmerja stvarno-umišljeno na slikovni površini ustvarja »vmesni prostor«, ki gledalca, kot pri interaktivni sliki, vsrka v njeno notranjost.

Akciji se lahko pridružite na povezavi TUKAJ.

Vir: OŠ Milke Šobar - Nataše

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj