Na vsebino

DEDIŠČINA V ROKAH MLADIH

V torek, 29. 9. 2015, smo se učenke Enida Husić, Anastasija Baugmartner in Pia Klemenčič z učiteljico Sonjo Malnarič pridružile učencem 9. razreda OŠ Semič, ki so imeli tehnični dan. Osredotočili smo se predvsem na vodne vire in življenje Kočevarjev ter tako sodelovali v Unescovem projektu Dediščina v rokah mladih.

Zjutraj nas je avtobus odpeljal na Blatnik, od tam pa smo se peš odpravili k spomeniku prvega belokranjskega vodovoda. Tam nas je pozdravil gospod Anton Prelesnik, ki je bil naš vodič. Pridružila se nam je tudi gospa Maridi Tscherne, ki nam je razlagala o življenju Kočevarjev, saj je tudi sama kočevska Nemka. Razdelili smo se v skupine. Me smo se pridružile fotografski skupini in z njo odšle k cerkvi Sv. Križ. Tam smo fotografirali objekte in dogajanje, pri čemer smo morali upoštevati vse podrobnosti.

Sledilo je druženje na trati pri spomeniku, od koder smo se ob 11.45 opravili proti avtobusu, ki nas je odpeljal proti šoli. Na Blatniku smo preživele zanimiv dan, saj smo se naučile veliko o Kočevarjih in fotografiranju, ob tem pa se še družile z učenci semiške osnovne šole.

Vir: OŠ Mirana Jarca Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj