Na vsebino

Dejavnosti v okviru projekta Tradicionalni slovenski zajtrk

Tradicionalni slovenski zajtrk je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Nastal je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije. V našem vrtcu smo v projekt vključeni že od samega začetka. Cilj tega projekta ni zgolj obeleževanje dneva hrane, temveč ukoreniniti zdrave prehranjevalne navade, ki izboljšujejo zdravstveno stanje in preprečujejo številne bolezni.

V vrtcu se zavedamo pomena zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja. Te dni se veliko pogovarjamo o pomenu kmetijstva in čebelarstva, o pomenu zajtrka, ozaveščamo otroke o zdravem načinu življenja ter o pomenu gibanja.

KAJ DELAMO?

Po vsem vrtcu smo uredili oglasne table.

Danes smo gostili čebelarja Jožeta Veseliča in babico Lidijo Vraničar. Gospod Jože je spregovoril o čebelah, gospa Lidija pa je pripravila testo za slastne pogače, ki so jih v naši kuhinji odlično spekli.

V vrtcu si je moč ogledati tudi manjšo razstavo, ki so jo pripravili v prizidku.

Dišalo pa danes ni samo po pogači, temveč tudi po sladkih medenjakih, ki so jih pripravili pri Metuljčkih.

Pri Račkah so raziskovali, kako kokoška znese jajčka.

In še marsikaj smo danes delali v našem vrtcu, zato si dobro oglejte prispevke po igralnicah.

V petek, 17. 11. 2017, bomo ob 9.30 v telovadnici pripravili prireditev. Ob 10.00 se bomo pridružili akciji »Ustvarimo najštevilčnejši čebelarski pevski zbor« in zapeli Slakovo pesem Čebelar. Če boste imeli čas, se nam pridružite. Veseli bomo vašega obiska.

Vir: Vrtec Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj