Na vsebino

Dela v vrtcu Loka napredujejo

Dela na gradbišču novega otroškega vrtca v Loki v Črnomlju lepo napredujejo. Trenutno se izvajajo dela v notranjosti objekta, in sicer groba strojna in elektro dela ter montaža oken. Novi vrtec bo tako nared do novega šolskega leta.

Občina Črnomelj je v letu 2019 pristopila k postopku za preprojektiranje projektne dokumentacije za izgradnjo novega vrtca Otona Župančiča Črnomelj, enota Loka s spremljajočimi prostori in izbiri izvajalca del. Konec leta 2020 je bil izbran izvajalec za projektiranje in gradnjo. Lanskega maja so izvedli rušitev starega dela vrtca, v juliju pa je bilo pridobljeno pravnomočno gradbeno dovoljenje in pričela se je gradnja, ki bo predvidoma zaključena julija letos. S tem bo črnomaljska občina pridobila 14 novih oddelkov, kuhinjo, pralnico in vse ostale spremljajoče prostore, ki jih vrtec potrebuje za svoje delovanje.

Naložba bo stala nekaj manj kot 4,2 milijona evrov, dobrih 610.000 evrov bo zanjo prispeval Eko sklad, preostanek pa Občina Črnomelj iz lastne blagajne.

Vir: Občina Črnomelj
Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj