Na vsebino

Delavnica animiranega filma

Na Osnovni šoli Metlika je od petka do nedelje potekala delavnica animiranega filma, ki sta jo vodili mentorici Lene Lekše in Jelena Dragutinović iz Društva za izvajanje filmske vzgoje Slon iz Ljubljane ter Duška Vlašič, likovna pedagoginja na šoli. Projekt je sofinanciral Slovenski filmski center. Skupina likovno nadarjenih učenk iz 6., 7. in 8. razreda je ustvarjala animirani film v tehniki stop animacije in pri delu uporabljala glino. Z materialom in zgodbo so se s pomočjo virov spominjali metliškega kiparja Alojza Gangla. Z vsebino se tako že navezujejo na dan šole, s katerim želijo na OŠ Metlika obeležiti 160-letnico rojstva pomembnega slovenskega kiparja.

Dekleta so kiparila, fotografirala in ustvarjala zabavno zgodbo, ob tem pa spoznavala široke možnosti animacije. Delavnica, kot je bila ta, veliko prispeva k osebnostni rasti sodelujočih. Ob likovnem delu izkušajo tudi to, da lahko prosti čas preživijo polno, v ustvarjalnem druženju z vrstniki.

Premiera filma Ganglovanje bo na dnevu šole, ki bo v soboto, 2. februarja 2019.

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj