Na vsebino

Delavnica "Sodelovanje ponudnikov"

Polona Klančnik in Simona Žugelj Cajnar iz belokranjskega bistroja s konceptom, PolaBekeraj sta včeraj izvedli strokovno delavnico za ponudnike lokalne samooskrbe "Lokalna hrana in pijača kot priložnost novega turističnega produkta Bele krajine". Delavnico je Zavod za turizem, kulturo, šport in Metlika organiziral v okviru projekta Hiša dobrot Bele krajine.

Belokranjski lokalni ponudniki so bili vabljeni v prijetni ambient letnega vrta PolaBekeraja, kjer jih je pričakal boks pečenih dobrot iz lokalnih sestavin. Med vodeno degustacijo so prisotni lahko uživali v okusih, ki so se razvijali ob premišljeni kombinaciji hrane in pijače. Klančnikova in Žugelj Cajnarjeva sta predstavili vizijo svojega delovanja, ki temelji na sodelovanju z ostalimi lokalnimi ponudniki in tako tvori celostno zgodbo belokranjske samooskrbe. Lokalno žito, moka, med, pivo, vino, zelišča, začimbe in ostale sestavine vsaka dodajo svoj okus Bele krajine novemu turističnemu produktu, ki bo kmalu na voljo pri PolaBekeraju.

Delavnica je bila namenjena spodbujanju sodelovanja med ponudniki pri razvijanju novih turističnih produktov, promociji lokalne samooskrbe in osveščanju o pomenu skupnega delovanja na majhnem področju kot je Bela krajina. Ravno zadnja zdravstvena kriza je osvetlila našo odvisnost od dolgih nabavnih verig in izpostavila pomen lokalne samooskrbe. Dolgoročna vizija delovanja Hiše dobrot Bele krajine, ki jo bo v kratkem v upravljanje prevzel Zavod za turizem, kulturo, šport in Metlika, je ravno dvig ravni dostopnosti lokalne samooskrbe, saj bodo imeli prebivalci na enem mestu na voljo najboljše, kar ponuja Bela krajina. Tako kot pri večini projektov in življenjskih izzivov pa tudi pri lokalni ponudbi in turizmu velja, da smo skupaj in ob medsebojnem povezovanju še močnejši in še bolj učinkoviti ter uspešni.

Vir: Zavod Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj