Na vsebino

Delovna akcija PD Metlika na Krašnjem Vrhu

Kljub temu, da zaradi vsem znanih razmer, žal, tudi letošnje praznovanje prvega maja na Krašnjem Vrhu ne bo organizirano, smo se metliški planinci zbrali v soboto, 24. aprila 2021, ter izvedli čistilno in delovno akcijo v okolici planinskega doma. V dobrih osmih urah smo izvedli košnjo trave, pripravo lesa za kurjavo, popravilo dotrajanih miz in klopi, čiščenje notranjosti koče in tudi pobiranje smeti, ki jih na žalost pustijo nekateri obiskovalci raje na tleh, kot v za to namenjenih smetnjakih.

Posebna pozornost in pohvala pa gre ekipi markacistov in vodnikov, ki so izvedli popravilo in nadgradnjo plezalne stene z vzdrževalnimi deli in dodatnimi klini, ki bodo še povečali varnost uporabnikov. Žal je nedavni potres v sosednji Hrvaški pustil posledice tudi na našem terenu. Odkrušen je bil namreč večji del skalne gmote, nakar smo sprejeli odločitev, da to lahko predstavlja resno nevarnost za mimoidoče. Kljub poskusom rešitve te težave, v soboto nismo uspeli z izvedbo. Zaradi tega ostaja pot čez plezalno steno do nadaljnjega še vedno zaprta.

Vsa dela so bila izvedena ob upoštevanju varnosti in priporočil stroke v času epidemioloških razmer.

Vir: PD Metlika

Odkrijte Belo krajino
Spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in statistiko obiska. Več o piškotkih si lahko preberete tukaj